marți, iulie 05, 2016

Cate ceva despre mine (2016)

Prietenii mei de pe site ul gustos.ro au vrut sa stie mai multe despre mine. Cine doreste sa afle ce m au intrebat si ce le am raspuns, aflati de aici, daca dati click pe:
Interviu


joi, aprilie 21, 2016

Piept de rata cu legume si cous-cous




Nimic dificil pt acest pranz. In tigaia dry coocker am pus la preparat pieptul de rata taiat in doua de a lungul, sarat si piperat. Separat am fiert zarzavatul in apa cu sare: 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 cartof, taiate dupa pofta inimii. Scurgeti apa de pe zarzavat, adaugati putin unt, cous-cous fiert conform indicatiilor de pe amabalaj (desigur scurs de apa), presarati patrunjel verde tocat si serviti cu pieptul de rata.

marți, aprilie 19, 2016

Ciorba de fasole cu carne


Aveti nevoie de: 1 litra fasole boabe tarcata, 1 kg cozi afumate de porc, 1 ceapa, 3 morcovi mari, 2 radacini patrunjel, 5 catei de usturoi, 300 ml bulion, sare, putin otet, patrunjel verde, leustean verde, tarhon.
Mod de preparare: intr o oala cu apa rece de 4 litri puneti fasolea curatata de impuritati si spalata la fiert. Separat in alata oala, dupa ce le ati spalat, puneti la fiert cozile de porc afumate.
Urmariti fasolea si dupa ce clocoteste vreo 10 minute, aruncati apa maronie, spalati boabele cu apa rece, apoi le puneti iar la fiert tot in apa rece. Cand fasolea este aproape fiarta adaugati zarzavatul curatat spalat si taiat marunt (ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel).
Revenim la carne, care dupa ce este fiarta se scoate, se curata de pe oase si se adauga peste fasole si zarzavat. Cu siguranta ca intre timp apa de pe fasole a scazut, insa completati cu zeama in care a fiert carnea. Cand totul este fiert, adaugati bulionul, potriviti gustul ciorbei de sare si otet.
Pentru ca aceasta ciorba este destul de consistenta, nu i mai facem nimic( ma refer la rantas sau diresatura), adaugam doar usturoiul zdrobit si cele 3 tipuri de verdeturi aromate tocate marunt: patrunjel, leustean, tarhon. Seviti cu ceapa verde, ardei iute (depinde de preferinta) si daca va place mamaliga, neaparat cu mamaliga.
luni, aprilie 18, 2016

Tocanita de pipote si cartofi


Aveti nevoie de: 500 grame pipote de gaina, o ceapa, 2 lingurite de boia dulce, 150 ml ulei, 3 cartofi, 1 lingura faina alba, sare, 1 lingurita piper macinat, patrunjel verde, 2 catei de usturoi.
Mod de preparare: intr o cratita puneti grasimea la incins, adaugati ceapa curatata spalata si taiata marunt, caliti pana devine sticloasa, adaugati pipotele curatate spalate si scurse de apa, le caliti putin, adaugati boiaua, amestecati totul cu lingura de lemn. Turnati peste pipote apa fierbinte cat sa fie acoperite si fierbeti mancarea la foc mediu. Daca scade apa completati. Cand pipotele sunt fierte punti sare dupa gust, adaugati cartofii taiati cubulete. Cand totul este fiert potriviti gustul mancarii de sare, adaugati piperul. Din faina si putina apa faceti o diresatura de consistenta unei smantani fluide si adaugati in mancare. Reduceti focul, amestecati in tocanita sa nu se formeze cocoloase, lasati mancarea sa dea in clocot, stingeti focul, adaugati cateii de usturoi maruntiti si patrunjelul verde tocat. Foarte buna cu mamaliga fierbinte si castraveti murati.


vineri, aprilie 15, 2016

Tocanita de pleurotus cu baby carottes


O tocanita deosebit de gustoasa, satioasa pt un pranz de post!
Aveti nevoie de: 500 g ciuperci pleurotus, 1 ceapa, 100 ml ulei, ardei copt (se poate si fara), 1 cana de baby carottes congelati, 2 lingurite boia dulce, sare, 1 lingurita piper macinat, 3 catei de usturoi, patrunjel verde tocat.
 Mod de preparare: intr o cratita incingeti uleiul, adaugati ceapa curatata spalata taiata marunt, caliti pana la aspect sticlos, adaugati ciupercile spalate taiate mai mici, caliti usor, adaugati boia, ardeii copti, baby carottes, sare. Dupa ce ciupercile isi lasa apa, nu va temeti sa  mai adaugati apa in asa fel incat ciupercile sa fie usor acoperite de apa si fierbeti  mancarea cam 30 minute. Adaugati piperul usturoiul taiat, zdrobit, maruntit (cum doriti) si ingrosati tocanita cu 1 lingura de faina alba pe care ati amestecat o cu putina apa rece pana nu mai sunt cocoloase. Dupa ce stingeti focul presarati verdeata taiata marunt. Mamaliga ar trebui sa fie nelipsita!